Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Ankara Simit Fiyatlarıyla İlgili Danıştay’da Dava Açıldı

Ankara Simit Fiyatlarıyla İlgili Danıştay’da Dava Açıldı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Delibaş, Ticaret Bakanlığı’na Karşı Harekete Geçti

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarına ilişkin yürürlükte olan yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay’da dava açtı. Delibaş, simit fiyatlarının maliyetin altında kaldığını belirterek Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği fiyatların esnafı zarara uğrattığını ifade etti.

Delibaş: “Maliyetlerin Üzerinde Zararına Ürün Satıyoruz”

Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, maliyetlerin artmasına rağmen belirlenen simit fiyatlarının esnafı zarara uğrattığını vurgulayarak, “Bugün 13,20 liraya mal edilen bir ürün 10 TL’ye satılabilir mi? Küçük esnaf ne kadar buna dayanabilir? Bu yönetmelik tamamen yanlış bir karardır.” şeklinde konuştu. Ayrıca, maliyetlerin düşürülmesi adına kalite kaybına gidilmesinin simit kültürünü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakabileceğini de belirtti.

Avukat Ünlü: “Ticaret Bakanlığı’nın Onayı Anayasa’ya Aykırı”

Delibaş’ın avukatı Osman Can Ünlü ise Ticaret Bakanlığı’nın fiyat belirleme sürecine getirdiği onayın Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, Danıştay’a yürütmenin durdurulması talebiyle başvurduklarını açıkladı. Ünlü, “Anayasa’nın esnaf ve sanatkarları koruma yükümlülüğüne aykırı olan bu durumun iptal edilmesi gerektiğini umut ediyoruz.” dedi.

İlgili Yazılar