Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Almanya’da Sanayi Üretimi Şubatta Beklentilerin Üzerinde Arttı

Almanya’da Sanayi Üretimi Şubatta Beklentilerin Üzerinde Arttı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Almanya’da Sanayi Üretimi Yüzde 2,1 Artış Gösterdi

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından açıklanan verilere göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, şubatta bir önceki aya kıyasla yüzde 2,1 artarak ekonomistlerin tahminlerinin üzerinde gerçekleşti.

Otomotiv ve Kimya Sektörleri Üretimde Öne Çıktı

Şubatta, enerji ve inşaat hariç sanayi üretimi yüzde 1,9 arttı. Bu artışın büyük bir kısmı, otomotiv sektöründe yüzde 5,7, kimya sektöründe ise yüzde 4,7 büyümeyle gerçekleşti.

Sermaye ve Ara Malı Üretiminde Artış

Sermaye malı üretimi yüzde 1,5, ara malı üretimi ise yüzde 2,5 arttı. Tüketim malları üretiminde yüzde 1,9, inşaatta ise yüzde 7,9 artış görülürken, enerji üretiminde yüzde 6,5 düşüş kaydedildi.

Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığından Açıklama

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı, mevcut üretim verilerinin ekonominin dibe vurduğuna dair işaretleri güçlendirdiğini belirterek, sanayi üretimindeki artışın sevindirici olduğunu ifade etti.

Commerzbank Başekonomisti Jörg Kramer’dan Değerlendirme

Commerzbank Başekonomisti Jörg Kramer, sanayi üretimindeki artışın sarsılan sektörlerin toparlanmasıyla istikrar kazandığını belirterek, Alman ekonomisindeki resesyonun yaz aylarında sona erebileceğini ancak yapısal sorunların toparlanmayı zorlaştırabileceğini vurguladı.

Almanya Merkez Bankası’ndan Resesyon Uyarısı

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), yurt içi ve dışından gelen talebin azalmasıyla birlikte ülke ekonomisinde ilk çeyrekte resesyon beklentisini açıkladı. Eğer Alman ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde küçülürse, ülke teknik resesyona girecek.

İlgili Yazılar