Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Koruyucu Aile Sistemi Çocukların Gelişimine Katkı Sağlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Koruyucu Aile Sistemi Çocukların Gelişimine Katkı Sağlıyor

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Koruyucu Aile Hizmet Modeli Aile Odaklı Bir Hizmet Sunuyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile sisteminde gelinen son durumu değerlendirdi. Göktaş, koruyucu aile hizmet modelinin, biyolojik ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukların aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilmesine yönelik aile odaklı bir hizmet modeli olduğunu vurguladı.

8 Bin 140 Koruyucu Aile Hizmet Veriyor

Bakan Göktaş, koruyucu aile hizmet modelinin 8 bin 140 koruyucu aile tarafından sağlandığını ve bu sayının sürekli arttığını belirtti. Bu ailelerin çocuklara sadece bir yuva değil, aynı zamanda umut ve sevgi sunduğunu ifade etti.

Çocukların Gelişim Takibi Yapılıyor

Göktaş, koruyucu aile sistemi kapsamında çocukların gelişiminin yakından takip edildiğini ve her aşamada destek sağlandığını söyledi. Çocukların psikososyal gelişimleri ve eğitim durumları düzenli olarak izleniyor.

Devlet ve Koruyucu Aileler Arasında Sorumluluk Paylaşımı

Koruyucu ailelere maddi destek sağlandığını ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olunduğunu belirten Bakan Göktaş, çocukları yetiştirme sorumluluğunun devletle koruyucu aileler arasında paylaşıldığını vurguladı.

Azerbaycan’a Örnek Olarak Gösteriliyor

Koruyucu aile hizmet modelinin Azerbaycan’da da örnek alındığını ve bu ülkede de benimsendiğini belirten Bakan Göktaş, alanında uzmanların Azerbaycan’da da bu hizmetin oluşturulmasına yardımcı olduğunu açıkladı.

İlgili Yazılar