Kalın Haber

ABD'de Katolik Kilisesi’nin aşı karşıtı Kardinali, Covid-19'a yakalanarak solunum cihazına bağlandı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. ABD’de Katolik Kilisesi’nin aşı karşıtı Kardinali, Covid-19’a yakalanarak solunum cihazına bağlandı

ABD’de Katolik Kilisesi’nin aşı karşıtı Kardinali, Covid-19’a yakalanarak solunum cihazına bağlandı

- - 2 dk okuma süresi

ABD'de Katolik Kilisesi’nin aşı karşıtı Kardinali, Covid-19'a yakalanarak solunum cihazına bağlandı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de Katolik Kilisesinin aşıya şüpheyle yaklaşan Kardinali Raymond L. Burke, birkaç gün önce koronavirüse yakalanarak solunum cihazına bağlandı.

Katolik Kilisesi içinde katı muhafazakar kanadı temsil eden Burke’un Covid-19 testi pozitif çıkmasının ardından solunum cihazına bağlandığı, 14 Ağustos günü resmi Twitter adresinden yapılan bilgilendirmeyle teyit edildi.

Burke’un iletişim ekibi tarafından yapıldığı anlaşılan söz konusu Twitter paylaşımında, 73 yaşındaki kardinalin 1994’ten 2005 yılına kadar psikopos olarak görev yaptığı Wisconsin’de bir hastanede solunum cihazına bağlandığı belirtildi.

15 Ağustos’ta gönderilen başka bir tweet’te ise, Burke’un virüse yakalananlar için hep dua ettiği belirtilirken, gece ayininde onun için dua etme çağrısında bulunuluyor.

Burke, Mayıs 2020’de katıldığı Roma Yaşam Forumunda “aşılamanın yurttaşlara zorunlu bir şekilde dayatılamayacağını” belirtmişti.

Kilise içinde gelenekçi kanadı temsil eden kardinal, aşıların yurttaşları kontrol altında tutmak için mikroçipler içerdiği yönündeki komplo teorilerini de dillendirenler arasındaydı.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

İlgili Yazılar