Kalın Haber

AB liderler zirvesi yarın başlıyor
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AB liderler zirvesi yarın başlıyor

AB liderler zirvesi yarın başlıyor

- - 2 dk okuma süresi

AB liderler zirvesi 24-25 Haziranda gerçekleştirilecek. O zirvede tüm dünyanın gündemi haline gelen yeni tip koronavirüs ve iklim değişikliği ile mücadele öncelikli başlıklardan olacak. Bunun dışında ticaret, gümrük birliği ve göç konuları da önemli başlıklardan.

Peki, Türkiye’nin beklentileri neler? Göç ve vize serbestisi başlığına bakıldığında vize serbestisini Türkiye’nin uzun süredir beklediği bir adım
18 Mart mutabakatının tüm unsurlarıyla ve güçlendirilerek hayata geçirilmesi öncelikli beklentilerden. Türkiye’deki sığınmacılar konusunda da sözlerin tutulmasını istiyor Türkiye.

Zirve öncesinde ise Almanya Başbakanı Merkel ve AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen’den Türkiye’ye destek mesajları geldi.
Zirveden nasıl mesajlar çıkacak şimdi o merak ediliyor.

Türkiye AB ilişkilerinde ise AB’YE Türkiye tarafından verilen mesaj ise ” Türkiye’nin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığı. Somut adım atma sırasının AB’de olduğu ve Türkiye ile olumlu gündemin hayata geçirilmesinin vaktinin çoktan geldiği”

Ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerin bir an evvel ve önkoşulsuz şekilde başlaması Türkiye’nin öncelikli beklentileri arasında yer alıyor.

İlgili Yazılar