Kalın Haber

TESK'ten kısa çalışma ödeneği için 'yıl sonuna kadar uzatılsın' çağrısı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. TESK’ten kısa çalışma ödeneği için ‘yıl sonuna kadar uzatılsın’ çağrısı

TESK’ten kısa çalışma ödeneği için ‘yıl sonuna kadar uzatılsın’ çağrısı

- - 2 dk okuma süresi

TESK Genel Başkanı Palandöken, kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini ifade etti.

TESK'ten kısa çalışma ödeneği için 'yıl sonuna kadar uzatılsın' çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mart sonu itibarıyla bitecek kısa çalışma ödeneği desteğinin yıl sonuna kadar uzatılması gerektiğini bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnafın çok uzun zaman sonra kademeli şekilde ve belirli saatlerde çalışarak ayağa kalkmaya çalıştığını ancak kazanç durumunun bir anda eskiye dönmesinin beklenemeyeceğini ifade etti.

Esnafın ve genel anlamda piyasanın tam olarak canlanması için uzun yıllar gerektiğine dikkati çeken Palandöken, “Kısa çalışma ödeneği mart sonu itibarıyla bitecek fakat esnafımızın toparlanması birkaç ay içerisinde olmayacak. Bu nedenle hem nakdi ücret desteği hem de kısa çalışma ödeneği yıl sonuna kadar uzatılmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

İHA

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

İlgili Yazılar