Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Avrupa’nın en büyük etkinliğinde LEAD Network Türkiye’ye iki ödül

Avrupa’nın en büyük etkinliğinde LEAD Network Türkiye’ye iki ödül

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 5 dk okuma süresi

Avrupa’nın en büyük ‘Çeşitlilik ve Kapsayıcılık’ etkinliği 6-7 Ekim’de 800’ü aşkın katılımcıyla beşinci kez buluştu. 50 ülkeden 96 şirket temsilcisinin katıldığı etkinlikte LEAD Network Türkiye iki ödül birden aldı.

Her bir bireyin ve kurumun cinsiyet eşitliği kapsamında sektörde değişim yaratma gücünün var olduğunu anlatmak amacıyla bu yıl konferansın teması “Doing Not Trying: It Starts With One” (Denemek değil Yapmak: Bir kişiyle başlar) olarak belirlenen LEAD Network Global’in 10. Yıl etkinliklerine Türkiye damga vurdu. Lead Network Türkiye, Mükemmel Gönüllülük ve Outstanding Chapter ödülü alarak başarısını ortaya koydu.

Avrupa’nın en büyük çeşitlilik ve kapsayıcılık konferansında LEAD Network Türkiye olarak LEAD Network Türkiye Başkan Yardımcısı, Tchibo Strateji ve Pazarlama Direktörü Ceyda Kaptan “Inspire me” adlı panelde moderatör, LEAD Network Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, NielsenIQ Analitik Danışmanlık Kıdemli Başkan Yardımcısı Didem Şekerel Erdoğan,  LEAD Network Türkiye Kurumsal Partnerleri Lila Group Genel Müdürü Alp Öğücü ve Migros – Macrocenter Satış ve Pazarlama Direktörü Tülye Sekendiz’in Career Conversaitons panellerinde konuşmacı olarak katılarak Türkiye’yi temsil etti.  

LEAD Network Türkiye Başkan’ı Aysun Zaman şunları söyledi: “Her yıl tüm üyelerin katılımı ile gerçekleşen LEAD Network global konferansı ödül töreninde bu sene Türkiye olarak damga vurmuş olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Emeklerimizin böylesine kıymetli bir ödülle taçlanması emsalsiz. Mükemmel Gönüllülük Ödülü bu yıl LEAD Network Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi/Etkinlik ve İletişim Komitesi Başkanı, Lila Group Kurumsal İletisim Müdürü Banu Yaran Kılıç’ın oldu. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Diğer ödümüz ise Türkiye adına aldığımız ve geçtiğimiz sene de aynı ödüle layık görüldüğümüz “Outstanding Chapter” ödülü. Bu ödülü üst üste iki yıl almış olmak Türkiye Chapter’ının ne kadar istikrarlı şekilde ilerlediğini ve derneğin misyonuna ne denli sahip çıktığının en güzel örneğidir. Bize inanan ve amacımızda emin adımlarla bizimle yürüyen kurumsal destekçilerimize, tüm gönüllülerimize tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.”

LEAD Newtork Global’in konferansta sonuçlarını açıkladığı Diversity Score Card (Çeşitlilik Skor Kartı) Anketinin sonuçlarına göre ise bir önceki dönemine kıyasla katılımcı firma sayısının 3 kat arttığı, 2019 yılı sektör ortalaması yüzde 34 olan skorun 2021 yılı sonuçlarında yüzde 35’e çıktığı paylaşılarak perakendeci, üretici kategorilerinde birinciler açıklandı. Üretici kategorisinde, bir önceki döneme göre yüzde 50 gelişme kaydeden Türkiye Chapter kurumsal destekçisi Lila Group, ilk 3’te yer aldı. 

Diversity Score Card Anketine dair görüşlerini aktaran Aysun Zaman “Diversity Score Card her iki yılda bir LEAD Network Global tarafından düzenlenen ve sektörümüzün skorunu çıkaran kıymetli bir çalışma. LEAD Network Türkiye olarak ayrıca biz de aynı çalışmayı takip ediyor ve Türkiye ortalamasını çıkarıyoruz. İlkini 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz çalışmamıza sektörümüzden 48 firma katıldı ve sektör ortalamamız yüzde 36 olarak çıktı yani Avrupa’nın 2021 ortalamasının üstünde olduğumuzu söyleyebilirim; ancak hala gidecek yolumuz var özellikle C-level’da bu oran oldukça düşüyor. 2022 yılında LEAD Network Türkiye olarak lokal Diversity Score Card çalışmamızı tekrarlayacağız. Sektörümüzdeki tüm firmaları kendi gelişim alanlarını, kendilerinin pozisyonlarını sektörle kıyaslayarak görmeleri açısında katılmaya davet etmek istiyorum. Sektörümüze değer katacak uygulamalara her gün bir yenisini katarak üyelerimizin ve kurumsal partnerlerimizin yanındayız, bu gelişimi birlikte sağlayabileceğimize inancımız tam” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar