Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. 2024 YÖKDİL-1 Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

2024 YÖKDİL-1 Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

YÖKDİL Sonuçları Açıklandı

25 Şubat tarihinde gerçekleştirilen 2024 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2024-YÖKDİL-1) değerlendirme işlemleri tamamlandı. YÖKDİL sonuçları, genellikle akademik kariyer hedefleyen adayların ilgiyle beklediği bir açıklama olarak ÖSYM tarafından duyuruldu. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi web sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. ÖSYM, adaylara sonuç belgesi göndermeyecek.

YÖKDİL Soru Cevap Kağıtları Erişime Açıldı

Ayrıca, 25 Şubat 2024 tarihinde yapılan sınavın cevap kâğıtları da erişime açıldı. Adaylar, cevap kâğıtlarının görüntülerine ve optik okuyucular tarafından okunarak elde edilen cevaplar ile doğru cevaplarına ÖSYM’nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden 12 Mart 2024 tarihinden itibaren 10 gün süreyle erişebilecekler. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü inceleyebilecekler.

Adaylar, her soru için soru kökünü, cevap seçeneklerini, kendi verdikleri cevapları ve doğru cevapları görebilecekler. Aynı zamanda sınavdaki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile ham puanları da detaylı olarak görüntüleyebilecekler.

İlgili Yazılar