Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. 2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Heyecan Dorukta!

2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Heyecan Dorukta!

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

Yarı Final Bugün!

2024 Eurovision Şarkı Yarışması, bugün (7 Mayıs) başlayacak olan yarı final ile start alacak. Malmö Arena’da gerçekleştirilecek yarışmanın diğer yarı finali ise 9 Mayıs’ta yapılacak. Büyük final ise 11 Mayıs’ta müzikseverlerle buluşacak.

Sertab Erener Sahne Alacak

2003 yılında Türkiye’ye birincilik getiren Sertab Erener, yıllar sonra Eurovision sahnesine geri dönüyor. Erener, 9 Mayıs’ta gerçekleşecek yarı finalde “Everyway That I Can” şarkısını seslendirecek.

İsrail’in Boykot Edilmesine Yönelik Gösteriler

İsveç Filistin Grubu, 11 Mayıs’ta yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’na İsrail’in katılımını protesto etmek amacıyla 9 ve 11 Mayıs’ta Malmö’de büyük gösteriler düzenleyecek. “Soykırım Ücretsiz Şarkı Yarışması” adı altında gerçekleşecek etkinliklere yerel sanatçılar da destek verecek.

Ship to Gaza Gemisi Yola Çıktı

Norveç’in başkenti Oslo’dan çıkan Ship to Gaza’ya ait Handala isimli gemi, Gazze’ye yardım ulaştırmak ve İsrail’in ablukasını delmek amacıyla 8 Mayıs’ta Malmö’ye ulaşacak. Binlerce Filistin yanlısı aktivistin karşılayacağı gemi, 6 saat sonra Gazze’ye doğru yola çıkacak.

İsveç devlet televizyonu SVT’nin haberine göre, Malmö Emniyet Müdürlüğü şehre 100 bin göstericinin geleceğini tahmin ediyor. Geniş güvenlik önlemleri alınacak ve Norveç ile Danimarka’dan polis ekipleri destek için Malmö’ye gönderilecek.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) ise 2 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, Eurovision Şarkı Yarışması’nda davetlilerin Filistin bayrağı ile içeri alınmayacağını duyurmuştu.

İlgili Yazılar