Kalın Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Nötralize Edilen İstanbul Etabı

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Nötralize Edilen İstanbul Etabı

Kalın Haber Kalın Haber - - 2 dk okuma süresi

İstanbul Etabı Hava Şartları Nedeniyle Nötralize Edildi

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2024) sekizinci ve son etabı olan İstanbul etabı, kötü hava şartları sebebiyle nötralize edildi. Bu karar, son etap öncesi yaşanan yoğun yağışlar sonucu kayganlaşan yollardan dolayı alındı. Yarış, Beşiktaş Meydanı’ndan başlayacakken, organizasyon komitesi, sporcu ve takım temsilcileri ile hakemlerin ortak kararıyla bu değişikliğe gidildi.

Galibiyet Frank van den Broek’un

Yarışın startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdi. Planlanan Caddebostan sahilindeki beş tur yerine sporcular, tek tur atarak Sultanahmet Meydanı’nda etabı tamamladılar. Yedinci etap sonrasında genel klasmanda lider olan Dsm-Firmenich PostNL takımından Hollandalı bisikletçi Frank van den Broek, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun galibi oldu. Van den Broek, toplamda 25 saat 53 dakika 9 saniye süren performansıyla “turkuaz mayo”yu kazandı.

Mayo Şampiyonları ve Takımlar Klasmanı

Van den Broek’un yanı sıra, Dsm-Firmenich PostNL ekibinden Danimarkalı Tobias Andresen, sprint kategorisinde “yeşil mayo”yu kazanırken, Alman bisikletçi Vinzent Dorn ise tırmanış kategorisinde “kırmızı mayo”yu aldı. Türkiye’nin doğal güzelliklerinin ön plana çıkarıldığı özel klasmanda birincilik elde eden isim ise Almanya’dan Vinzent Dorn oldu. Takımlar genel klasmanında ise Q36.5 Pro Cycling Team, birinci sırayı elde etti.

Önceki Nötralize Kararı

Geçmişte de benzer bir durum yaşanmıştı. 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 2022 yılında bir kaza sebebiyle nötralize edilmişti. İstanbul etabında yaşanan kaza sonrası takım koordinatörleri ve sporcuların talebi üzerine etap nötralize edilmişti.

İlgili Yazılar