Kalın Haber

20 Haziran Pazar günü yasak var mı? Marketler pazar günü açık mı, kaça kadar açık?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 20 Haziran Pazar günü yasak var mı? Marketler pazar günü açık mı, kaça kadar açık?

20 Haziran Pazar günü yasak var mı? Marketler pazar günü açık mı, kaça kadar açık?

- - 2 dk okuma süresi

Hafta sonu sokak kısıtlaması detayları İçişleri Bakanlığı’nın haziran genelgesinde paylaşılmıştı. Cumartesi günü için sokak kısıtlamasının belirli saatlerde kaldırılmasıyla birlikte pazar günkü durum merak konusu olmuştu. İşte pazar günleri uygulanan o kural…

PAZAR GÜNÜ YASAK VAR MI? MARKETLER PAZAR GÜNÜ KAÇA KADAR AÇIK?

Genelgede yer alan bilgilere göre Pazar günleri 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunuyor. Yani 20 Haziran 2021 Pazar günü sokak yasağı tam gün olarak uygulanmaya devam edecek. Cumartesi günü saat 21:00’de başlayacak olan kısıtlama pazartesi günü saat 05:00’te sona ermiş olacak.

Bu süre içerisinde vatandaşlar belirli saatlerde kendilerine en yakın bakkal, market, kuruyemişçi, kasap, fırın gibi alanlara giderek alışverişlerini yapacaklar.

Pazar günü marketler 10:00-17:00 saatleri arasında hizmet verecekler. Yani 20 Haziran 2021 Pazar günü marketler saat 17:00’ye kadar açık olacak.

Genelgedeki ilgili madde ise şöyle: 1.2- Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir.

 

İlgili Yazılar